De webshop van Drogisterij Martine, Vollenhove
Home Tips Webshop fotoquelle Contact Route

Overzicht van de blogitems:

15-09 - Een beetje blauw. Make-up voor de mond.
08-09 - Een beetje blauw. Tips voor mooie wenkbrauwen deel 2
02-09 - Een beetje blauw. Make-up voor de wenkbrauwen deel 1
24-08 - Een beetje blauw. De ogen deel 2
19-08 - Een beetje blauw. De ogen deel1
22-07 - Een beetje blauw. De basis deel 3 Camouflage
10-07 - Een beetje blauw. De basis deel 2.
05-07 - Een beetje blauw. De basis deel 1.
05-07 - Een beetje blauw.
02-07 -  Make-Up. Hoe maak ik me op?

Een beetje blauw. De basis deel 2.

Grof genomen heb je 2 soorten basis, transparant of dekkend.

Wil je een zeer dekkende hebben dan heb je bv de make-upstick en creammake-up en wil je een hele transparante hebben dan is bv de vloeibare make-up of een gekleurde dagcreme geschikt. Een dekkende make- up kan je ook transparant aanbrengen maar een transparante kan je nooit dekkend aanbrengen. Dus afhankelijk van wat je doel is met het aanbrengen bv rode wangen minder opvallend maken of alleen wat egaliseren moet je je keuze voor het product maken. Test altijd de kleur op de zijkant van je kin. De kleur mag je gezicht niet donkerder maken dan je eigen gezichtshuid en ook niet meer dan 2 tinten lichter.

De basis breng je in kleine hoeveelheden aan op je spons (niet in stipjes op je gezicht anders kunnen er vlekjes in het gezicht ontstaan) en breng je depwrijvend aan. Tegenwoordig wordt ook vaak een foundationkwast gebruikt maar met het sponsje werkt toch makkelijker. (dat vind ik maar een ander kan het juist heel prettig vinden om mee te werken)

Onder de ogen moet je de make-up tot aan de wimperrand aanbrengen. Doe dit licht vibrerend omdat de huid daar heel teer is. Vergeet je oorlellen niet en je hals anders krijg je misschien kleurverschil. Zorg dat je de make-up goed uitwrijft zodat je niet een afscheiding op je gezicht krijgt en je dus precies kan zien waar je make- up ophoudt.

Wanneer de basis is opgebracht kan je zien of je eventueel nog iets moet camoufleren en daarover vertel ik jullie de volgende keer.